We blijven een trotse plattelandsgemeente

We zijn betrokken bij ons buitengebied. Veel dorpsgenoten wonen, werken en recreƫren in ons buitengebied. Het is onderdeel van onze Nederweerter identiteit.

We zijn betrokken bij ons buitengebied. Veel dorpsgenoten wonen, werken en recreƫren in ons buitengebied. Het is onderdeel van onze Nederweerter identiteit.

We hebben de gebruikers van het buitengebied nodig om onbalans en verloedering te voorkomen en de charme van ons buitengebied te behouden. We werken samen aan de aanpak van geur en fijnstof. Met ons Actieplan Uitstoot zetten we in op alle bronnen: van houtstook, verkeer en industrie tot de agrarische sector. Haalbare en betaalbare oplossingen zijn in ieders belang, want uiteindelijk moet de voortgang door de gebruikers worden behaald. Waar mogelijk baseren we beleid op metingen, dat maakt de effecten van maatregelen controleerbaar.

De komende jaren gaan verschillende bedrijven stoppen. Maar een aantal bedrijven zal doorgaan en onze naam als trotse plattelandsgemeente hoog houden. Deze ondernemers geven we de mogelijkheid om hun boterham te blijven verdienen door zich te ontwikkelen.Vrijkomende ruimte willen we inzetten voor bijvoorbeeld toerisme.

Toeristen komen niet naar onze gemeente voor het bekijken van bomen en struiken. Ze komen om een afwisselend landschap te beleven via wandel- en fietsroutes en te genieten van de horeca. We realiseren een uitnodigend buitengebied door een diverse groep ondernemers te behouden in het buitengebied. Van boeren en bedrijvigheid tot aan toerisme en recreatie. Zo versterken de gebruikers van het buitengebied elkaar en blijven we een trotse plattelandsgemeente.

Wij maken er werk van. Ook met ons in gesprek? Stuur ons een bericht via info@nederweert.vvd.nl

We ontmoeten je graag.