Jorik Franssen voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker Nederweerter VVD

Gemeenteraadslid Jorik Franssen is voorgedragen als kandidaat-lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in Nederweert. Dat heeft het bestuur van VVD Centraal Limburg bekend gemaakt.

Het bestuur heeft alle vertrouwen in Franssen omdat hij “overtuigd liberaal, optimistisch en verbindend is”. Volgens het bestuur krijgt Nederweert met hem “het herkenbare VVD-geluid en iemand met oplossingen voor de kleine en grote uitdagingen”. 

 

Maatschappelijk actief

Franssen is sinds 2018 fractievoorzitter van de Nederweerter VVD. Daarnaast is hij werkzaam als strategisch adviseur voor een Brabantse gemeente. Ook is hij actief als vrijwilliger voor de Alzheimerstichting. 

 

Jorik Franssen zegt in een reactie: “het is een eer dat het bestuur in mij de aanvoerder van de Nederweerter VVD ziet. In gesprek zijn met dorpsgenoten en ondernemers, resultaten boeken en bouwen aan de Nederweerter toekomst - dat geeft energie. Een krachtige liberale stem rechts van het midden is hier hard nodig.” 

 

Verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 16 maart 2022. Dit jaar werd de VVD met 25,5% van de stemmen de grootste partij in Nederweert bij de Tweede Kamerverkiezingen. Het bestuur laat weten “ruimte te hebben voor enthousiaste inwoners die zich willen inzetten voor een sterker Nederweert.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via de site van de Nederweerter VVD.