Bouwen aan onze lokale economie!

Dinsdag 3 november behandelde de gemeenteraad de begroting voor 2021. Tijdens deze begrotingsbehandeling hebben wij als Nederweerter VVD het belang van investeren en bouwen aan onze lokale economie benadrukt.

Door te investeren in onze lokale economie: creëren en behouden we banen, blijven we ons als gemeente ontwikkelen en genereren we inkomsten. Stuk voor stuk belangrijke zaken. Zeker in crisistijd.

Niet afwachten, maar aan de bak voor Lambertushof
Als Nederweerter VVD zien we dat er na 2,5 jaar nog steeds geen verbeteringen van de grond zijn gekomen op het gebied Lambertushof. Ondernemers uit de omgeving van het Lambertushof hebben al verschillende ideeën geopperd, maar stuiten steeds op een college dat liever afwacht. Afwacht tot er een nieuwe ondernemer in het voormalige pand Jan-Linders gevestigd is. Als Nederweerter VVD vinden wij het belang van bestaande ondernemers zwaarder wegen dan dat van een ondernemer die we nog niet kennen. Het gebied Lambertushof heeft voor ons prioriteit. Daarom hebben wij een amendement ingediend, voorgesteld om de begroting te wijzigen en het college een duidelijke opdracht te geven: uiterlijk december 2021 is het Lambertushof geoptimaliseerd. Dus aanpakken, investeringen naar voren halen en verbindingen slaan tussen openbare ruimte en ondernemerschap. 

✅ De gemeenteraad heeft met ons het college opgedragen deze opdracht uit te voeren.

Bedrijventerreinen als kans zien
Naast actie op het Lambertushof, zien wij ook graag dat de gemeente actie onderneemt voor nieuwe bedrijfskavels en (herontwikkeling van) bedrijventerreinen. Lokale ondernemers in het MKB moeten namelijk de ruimte hebben om door te kunnen groeien binnen onze gemeente. Nu de laatste kavel aan Pannenweg II al enige tijd is verkocht en er geen nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt dat lastiger. Wij hebben het college opgeroepen de behoefte en mogelijkheden spoedig in kaart te brengen. 

✅ De voltallige gemeenteraad heeft ons daarin gesteund en de motie is aangenomen. 

Gemeentelijke schatkist
Door bedrijventerreinen te ontwikkelen geven we niet alleen ruimte aan lokale ondernemers voor groei, maar zorgen we daarnaast voor meer inkomsten voor de gemeentelijke schatkist. Verder dragen meer woningbouw en meer toerisme en recreatie bij aan meer gemeentelijke inkomsten. 

De onroerend zaakbelasting (OZB) extra verhogen doen we niet, want dat raakt alle inwoners en ondernemers. Bij de gemeentelijke uitgaves nemen we onze verantwoordelijkheid door voor te stellen onnodige kosten aan externe adviseurs en onderzoek te schrappen.

Bouwen aan ons Nederweert van de toekomst doen we graag samen – binnen en buiten het gemeentehuis. Goede voorstellen van andere partijen hebben we ondersteund. We waarderen de instemming van alle andere partijen, omdat ook zij zien dat samenwerken inhoudelijk resultaat oplevert voor zij voor wie we besturen: onze inwoners en ondernemers. 

Doe met ons mee
Bouw je mee aan ons Nederweert? De Nederweerter VVD is een lokale club van dorpsgenoten met passie voor onze inwoners, onze ondernemers en onze kernen. Dat doen we door met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan, maandelijks de Nederweerter TROTS uit te reiken, bedrijfsbezoeken af te leggen en concrete oplossingen voor te stellen in de gemeenteraad. Graag gaan we ook met jou in gesprek over wat goed gaat en beter kan. 

Met ondernemende groet,

mr. drs. J.W. (Jorik) Franssen

J.franssen@raad.nederweert.nl

Word lid: https://www.vvd.nl/word-lid/