Martin Stroomer stelt zich voor

Beste bewoners van de gemeente Nederweert, Ik zal mij eens voorstellen. Mijn naam is Martin Stroomer en in 2014 hoop ik de VVD te gaan vertegenwoordigen in de Gemeenteraad van Nederweert. Vanaf deze plek op de website van de VVD Nederweert zal ik de komende periode tot en met de verkiezingen regelmatig een stukje schrijven.

Noem het een column of een blog, net wat u wilt. De reden hiervoor is dat ik aan u duidelijk wil maken wie ik ben en waar ik voor sta. Sommige stukjes zullen over belangrijke gemeenteonderwerpen gaan, in andere stukjes zal ik een persoonlijk verhaal vertellen. Zo hoop ik dat u mij leert kennen. Het is immers bepaald niet onbelangrijk dat u weet op wie u mogelijk stemt.

Even zo belangrijk, of nee, eigenlijk nog belangrijker, is wat u mij wilt vertellen. Een volksvertegenwoordiger, in de Raad, Den Haag of Brussel, hoort immers te weten welke onderwerpen nou belangrijk gevonden worden door de mensen die hij of zij vertegenwoordigt. Daarom hoor ik graag van u in welke onderwerpen u nou geïnteresseerd bent. Welke gemeentezaken zitten u dwars of vind u nou een echte aanwinst voor de gemeente Nederweert? Wat vindt u nou belangrijke knelpunten of echte gezichtsbepalende facetten van Nederweert die niet verloren mogen gaan? Hoe ziet u uw gemeente en waar wilt u met uw gemeente naar toe? Wilt u mijn mening of de mening van de VVD over een bepaald onderwerp? Vraag het gewoon.

Enfin. Ik zal u dus de komende maanden tot en met de verkiezingen  op de hoogte houden van allerlei zaken, min of meer interessant en van toepassing op u. Maar eerst nog even over mij persoonlijk. Ik woon met mijn vrouw Carly in Nederweert sinds 2007 toen wij besloten in verband met mijn toenmalige werk in Helmond te verhuizen vanuit Roosendaal in West-Brabant naar een huis in de omgeving. Er is toen gekozen voor Nederweert omdat ik graag in een dorp wilde wonen en omdat hier het huis stond dat ik wilde hebben en kon betalen op een starters salaris. Een beslissing waar we zeker geen spijt van hebben gekregen. In de tussentijd zijn wij hier in de omgeving getrouwd,  hebben wij een dochter gekregen, Sarah, en voelen wij ons behoorlijk thuis in onze omgeving. Sinds een kleine 2 jaar ben ik lid geworden van de VVD en na een gesprek met Renée Wernink en Jan Arkesteijn besloot ik mij actiever in te zetten voor de partij. Onlangs is mij gevraagd om mijzelf kandidaat te stellen voor de Gemeenteraad en daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het lijkt mij grandioos om mee te kunnen denken en werken aan een liberaal Nederweert waar ondernemers vrijheid ervaren, bewoners zich eerlijk behandeld voelen en bestuurders zich voornemen om samen met de gemeente er iets moois van te maken.

De lat ligt hoger.

Martin Stroomer