Nederweert, kan het nog beter?

Iemand vroeg mij afgelopen week wat er volgens de VVD Nederweert verbeterd kan worden in onze gemeente. Een vraag die op het eerste gezicht helemaal zo eenvoudig niet is. Kijkend naar waar de gemeente staat, kan je niet anders dan constateren dat het goed gaat met de gemeente. De gemeente heeft geen schulden, er worden nog steeds bedrijven aangetrokken en er liggen mooie plannen voor de ontwikkeling in de komende jaren.

Een van de belangrijke verbeterpunten waar de VVD Nederweert voor staat is de ontwikkeling van het centrum Nederweert. Hier wordt namens de VVD al jaren voor gestreden in de gemeenteraad en het blijft een van onze belangrijke speerpunten. Een ieder die nu in het centrum komt zal de veranderingen aan de Geenestraat al opvallen, evenals de verbreding van brug 15, beide als onderdeel van het masterplan dat in 2009 is vastgesteld. Door het centrum Nederweert aantrekkelijk te maken voor mensen, wordt het aantrekkelijk voor winkels en andere bedrijven.

Onderdeel van een aantrekkelijk centrum is het gratis parkeren. Momenteel een feit en wat ons betreft blijft dat zo. Voor veel inwoners van Nederweert is het centrum op loop- of fietsafstand, maar we hebben een gemeente met een groot oppervlak en daarom is het niet vreemd dat er een groot aantal mensen is voor wie het centrum praktisch alleen met de auto te bereiken is. Het zou een drempel kunnen zijn voor  de bereikbaarheid van onze middenstand als hier verandering in zou komen.

Een bereikbaar centrum mag natuurlijk niet leiden tot extra verkeersdruk of – en daar moeten we helemaal niet aan denken – files en opstoppingen. Daarom moet verkeer dat nu dagelijks Nederweert passeert zonder er te stoppen omgeleid worden. Er zijn al geruime tijd gesprekken met de provincie over een randweg rond Nederweert en langzaam maar zeker komt er schot in dit verhaal.

Nu liggen deze plannen er al een poos en wordt er al aardig gewerkt aan de uitvoering van deze plannen, dat betekent niet dat er niets meer te doen valt. De financiën zijn zoals gezegd gezond, maar vanuit Den Haag komen steeds meer uitdagingen om verder te bezuinigen. Met deze gedachte is de gemeente daarom op zoek naar oplossingen om de plannen toch doorgang te laten vinden. En oplossingen vind je alleen als je positief en ondernemend bent.

Zoals ik gisterenavond al met onze wethouder Reneé Wernink concludeerde is een van de fijne aspecten van onze partij dat de leden stuk voor stuk positief ingesteld zijn. Daarom zien wij de toekomst van Nederweert ook met veel vertrouwen tegemoet. Voel je er iets voor om je positieve bijdrage te leveren aan onze partij, kom gerust eens kijken en meedenken op een van onze fractievergaderingen of neem eens contact op met mij of een andere VVD’er.

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in het centrum Nederweert? Kom dan komende maandag 6 mei naar de informatieavond op het gemeentehuis. Vanaf 19.30 in de raadszaal.

De lat ligt hoger,

Martin Stroomer