Wethouder Wernink kondigt afscheid aan

Renée Wernink heeft het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Nederweert laten weten dat ze dit najaar afscheid neemt als wethouder.

Renée Wernink (55) is de eerste vrouwelijke wethouder van de gemeente Nederweert. Ze gaat na haar afscheid aan de slag als Beleidadviseur Maatschappelijke Opvang bij de gemeente Venlo.

Zelf zegt de wethouder het volgende over haar besluit. “Ik heb altijd het voornemen gehad om niet langer dan twee periodes het wethouderschap te vervullen. Om die reden ben ik mij korte tijd geleden gaan oriënteren op mijn toekomst na de verkiezingen van maart 2014.

Veel sneller dan verwacht heb ik een nieuwe uitdaging gevonden bij mijn vorige werkgever, de gemeente Venlo. Dat is de reden dat ik mijn afscheid nu al aankondig.”

Renée Wernink is onder andere verantwoordelijk voor de portefeuilles Financiën, Economische Bedrijvigheid, Plattelandsvernieuwing en Toerisme en Recreatie. Sinds februari 2013 maakt mevrouw Wernink deel uit van Provinciale Staten van Limburg. Deze functie blijft ze bekleden.