Tracékeuze Randweg N266

Met de vakantie nog maar net achter ons ligt nu een van de meest complexe en ingrijpende dossiers van dit jaar op tafel: de tracékeuze voor de Randweg N266.

© Arno Ansems

De randweg N266 is een gezamenlijk initiatief van de provincie Limburg, de Stuurgroep Gebiedsontwikkeling Midden-Limburg (GOML) en de gemeente Nederweert. Doel van het project is om de verbinding tussen de N266, de N275 en de A2 te verbeteren. Daarbij gaat het niet alleen om verkeerstechnische zaken, zoals het verbeteren van de doorstroming, bereikbaarheid en verkeersveiligheid, maar ook om het verbeteren van het woon- en leefklimaat in Nederweert. Ook de verbinding tussen Nederweert en Budschop moet verbeterd worden. Allemaal zaken waar de VVD veel belang aan hecht.

Er zijn zes alternatieven bedacht om deze doelstellingen te bereiken. Alle alternatieven zijn doorberekend op hun effecten door een onderzoeksbureau. De Provincie Limburg heeft uiteindelijk het laatste oordeel over welk alternatief moet worden gerealiseerd. Maar het is nu aan de gemeente Nederweert om een zwaarwegend advies uit te brengen. Een advies dat bij de aankomende raadsvergadering van 3 september door de gemeenteraad bekrachtigd moet worden. Onze raadsleden zijn nu druk bezig een afweging te maken tussen de vele positieve en negatieve effecten van elk alternatief.

Mocht U vragen of suggesties hebben hierover, dan is er de mogelijkheid om op woensdag 28 augustus om 19:30 uur in gemeenschapshuis De Pinnenhof een Themaraad bij te wonen over dit onderwerp. Daarnaast bent U ook welkom op onze fractievergadering op donderdag 22 augustus om 20:30 uur in de flexruimte van het gemeentehuis. Ook als u geen lid bent van de VVD. De ingang van de flexruimte ligt aan het parkeerterrein, rechts langs het gemeentehuis.