VVD wil natuur ontdektuin behouden

In de raadsvergadering van 8 oktober werd een voorstel besproken voor de financiering van de opname van een locatie voor het peuterwerk en de realisatie van het Frisse Scholenconcept in de basisscholen in Budschop en Nederweert Eind. De VVD was het eens met het voorstel, want een goed schoolklimaat is een absoluut vereiste om onze leerlingen ook goede schoolprestaties te laten behalen.

Het peuterwerk in Nederweert-Eind bevindt zich momenteel nog op de locatie bij de tennisvelden. Deze locatie komt te vervallen zodra het peuterwerk is verhuisd naar het vernieuwde schoolgebouw. Daarbij dreigt ook de natuur ontdektuin te komen vervallen, die drie jaar geleden met hulp van onder andere lokale ondernemers is aangelegd. In een brief aan de gemeenteraad heeft Stichting Okido om een bijdrage gevraagd om de natuur ontdektuin mee te kunnen laten verhuizen.

Als Nederweert willen wij ons presenteren als een echte plattelandsgemeente. Dat betekent ook dat onze jeugd gevoel en kennis moet houden van plattelandszaken. Stichting Okido heeft met haar natuur ontdektuin een goede manier gevonden om onze jeugd duidelijk te maken dat bijvoorbeeld een tomaat niet in een fabriek of supermarkt wordt gemaakt, maar uit een plant groeit. Daarnaast leren de peuters er ook hoe ze creatief kunnen spelen. In dat opzicht zou de VVD graag bij elke Nederweerter school zo’n speel- en ontdektuin voorziening zien. Het verplaatsen van de natuur ontdektuin in Nederweert-Eind zou daarbij een goede eerste stap zijn. In de huidige begroting is al ruimte opgenomen voor het realiseren van voorzieningen ten behoeve van het peuterwerk. Daarom heeft de VVD het college gevraagd om het schoolbestuur dringend te verzoeken de gevraagde verplaatsing te realiseren.