Drie ereleden benoemd bij de VVD Nederweert

Op dit moment wordt de VVD in Nederweert vertegenwoordigd in het gemeentebestuur door twee raadsleden en één wethouder. Maar een lokale VVD afdeling heeft net zoals iedere andere vereniging ook nog een eigen bestuur, dat de continuïteit van de vereniging waarborgt, de leden ondersteunt en de financiën beheert. Op 17 april is er tijdens een ledenvergadering unaniem besloten om dit bestuur te vernieuwen en tegelijkertijd ook te verjongen. Daarbij werd het bestuur teruggebracht van vijf naar drie leden. Voorzitter Lee Timmermans en bestuursleden Jan van Iersel en Frenk Scheepers traden af en werden vervolgens benoemd tot erelid, vanwege hun zeer lange staat van dienst.

© Martin Stroomer

Lee Timmermans was in 1984 de oprichter van de VVD afdeling Nederweert. Van 1986 tot 1992 was hij het eerste VVD raadslid in Nederweert. In totaal is hij 23 jaar bestuurslid geweest, waarvan 16 jaar voorzitter en 2 jaar penningmeester. Jan van Iersel is medeoprichter van de VVD afdeling Nederweert. Sinds 1984 staat hij de vereniging met raad en daad bij, waarbij hij met grote toewijding alle presidiums, fractie- en raadsvergaderingen bijwoont. Jan is vanaf de oprichting tot en met dit jaar ononderbroken bestuurslid geweest. Ook Frenk Scheepers is vele jaren bestuurslid geweest voor de vereniging, waarbij hij de PR op zich heeft genomen. Hij heeft talloze artikelen gepubliceerd in de krant en op de website om de VVD te promoten. Tijdens vier gemeenteraadsverkiezingen heeft Frenk de campagne ondersteund. Omdat onze secretaris, Martin Stroomer, recent was toegetreden tot de gemeenteraad, legde ook hij zijn bestuursfunctie neer.

Het geheel vernieuwde bestuur van de VVD afdeling Nederweert wordt nu gevormd door Renée Wernink (voorzitter), Arno Ansems (secretaris) en Wim Kessels (penningmeester). De leden van de VVD Nederweert bedanken de afgetreden bestuursleden voor hun jarenlange inzet en wensen het nieuwe bestuur veel succes!