Dank jullie wel VVD kiezers

De verkiezingen van Provinciale Staten en de waterschappen zijn achter de rug. Een mooie periode voor iedereen die zich daar bij betrokken voelt. Een drukke tijd voor de kandidaten. Het was spannend en hoewel de VVD drie zetels in heeft moeten leveren, gaan we weer vol enthousiasme voor Limburg aan het werk.

Met plezier heb ik in aanloop naar de verkiezingen diverse debatten mogen voeren. Over de zorg, de maatschappelijke organisaties en enkele over de balans in het buitengebied. Leuk om te doen en een mooie gelegenheid om met veel mensen in gesprek te gaan.

Ook de verkiezingsmarkt op het Munsterplein in Roermond was goed om te doen. Samen met de VVD-wethouder van Roermond Raja Moussaoui, ons Tweede Kamerlid Karin Straus, onze gedeputeerde Eric Koppe en het Roermondse VVD-lid Sabine Koopmans in gesprek met voorbijgangers. Mooi dat in die gesprekken blijkt dat mensen toch veel genuanceerder denken, dan je soms in de social media leest. Kritisch maar wel bereid tot gesprek.

Het is mij gelukt om, net als CDA collega Hubert Mackus, met voorkeurstemmen in de staten te komen. Ik wil iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt daar hartelijk voor bedanken!

De afgelopen twee jaar was ik woordvoerder jeugdzorg, maatschappelijke organisaties en sport. Door de kennis die ik als wethouder in Nederweert heb opgedaan, zal ik in de nieuwe fractie vooral woordvoerder landbouw en natuur worden. Ik zal u regelmatig via het weekblad, maar vooral ook via mijn facebookpagina op de hoogte houden van datgene waar ik mee bezig ben. Maar ik reken er ook op dat u mij blijft informeren over datgene wat u bezig houdt en waar wij als VVD statenleden iets voor u kunnen betekenen.

Nogmaals dank!

Renée Wernink

Statenlid VVD