Inzet van VVD loont bij oversteekplaats Domus Bonaventura

In het voorjaar van 2013 werd de VVD fractie erop geattendeerd, dat het oversteken bij het woon-zorgcomplex Domus Bonaventura voor ouderen erg moeilijk was. Met name voor de ouderen uit het wooncomplex was het ronduit gevaarlijk. De verkeersintensiteit op de Kapelaniestraat was aanzienlijk toegenomen vanwege het eenrichtingsverkeer in Nederweert. Domus Bonaventura is het enige complex voor ouderen dat buiten de zogenaamde centrumring ligt en waar de mensen moeten oversteken om in het centrum (de Kerkstraat) te komen.

© Arno Ansems


De VVD fractie heeft in de raadsvergadering van mei 2013 aan het college gevraagd om hier een oversteekplaats te realiseren. Hierop werd negatief gereageerd: volgens de CROW (richtlijnen voor wegen) zou de Kapelaniestraat te breed zijn voor één zebrapad en te smal voor twee zebrapaden met een vluchtheuvel. In de raadsvergadering van juni 2013 kwam de VVD fractie met de suggestie om één zebrapad in een wegversmalling aan te leggen. Op die manier zou de oversteekplaats toch kunnen voldoen aan de CROW richtlijnen. Ook hadden we een reactie gevraagd van Veilig Verkeer Nederland. Vanuit VVN werd ook benadrukt dat de Kapelaniestraat door de toegenomen verkeersdrukte onveilig over te steken was en ook zij drongen aan op maatregelen. Maar wederom kregen we bij het college nul op het rekest. Daarna heeft men bij de gemeente toch wat inspanningen verricht om echt naar de mogelijkheden te kijken. Want toen de VVD fractie in de raadsvergadering van september 2013 de oversteekplaats wederom aan de orde stelde, reageerde de wethouder positief. Door middel van een wegversmalling bleek het inderdaad toch mogelijk een veilige oversteekplaats te realiseren. Het aanleggen ervan zou echter nog wel enige tijd kunnen duren.

Het is inmiddels april 2015. Maar de oversteekplaats ligt er en de ouderen kunnen nu wel veilig oversteken. U ziet: soms heeft het een lange adem nodig. Maar met goede argumenten, doorzettingsvermogen en geduld is het uiteindelijk toch gelukt!

Elly Scheepers- Dings,
Fractievoorzitter VVD Nederweert