Oscar Cox (49)

Laat ik me voorstellen. Ik ben Oscar Cox, geboren en opgegroeid in Budschop (Nederweert) en ik ben al meer dan 25 jaar zelfstandig ondernemer en in die hoedanigheid  eigenaar van een antiekzaak aldaar. Als leerbedrijf en restaurator houd ik me dagelijks bezig om antieke juweeltjes te behouden voor de toekomst. Vanuit dit vak voel ik me ook betrokken in de ontwikkeling van de dorpskern, waar in het verleden nogal wat ingrijpende wijzigingen hebben plaatsgevonden. Daarbij is, naar mijn mening, de geschiedenis van "oos Neejwieert" toch wat geweld aangedaan.

Nu , gedane zaken nemen geen keer,  maar reden temeer om met een kritische blik vooruit te kijken. De veranderingen in de infrastructuur van onze dorpskern met betrekking tot de rijrichting hebben niet het gewenste resultaat gebracht bij onze ondernemers. Het kosteloos parkeren in Nederweert is een voordeel op bijvoorbeeld Weert. Het makkelijk bereikbaar zijn van onze ondernemers is van wezenlijk belang in hun bestaansrecht. Kortom, er liggen nogal wat uitdagingen in het verschiet.

Zo is ook de randweg een heet hangijzer, dat de beste oplossing verdient voor de lange toekomst. Hier hangt veel van af, ook in de verdere ontwikkeling van Nederweert in de verre toekomst, dus niet iets om zomaar over een nacht ijs te gaan.

Een ander punt is dat ik het belangrijk vindt dat de gemeente laagdrempelig is en blijft. In deze moderne tijd van digitalisering is het ook belangrijk dat je ook zo bij de gemeente kan blijven aankloppen met persoonlijke communicatie, zonder dat je al teveel moeilijke handelingen moet doen om iemand te spreken die je kan helpen. Soms schiet modernisering zijn doel voorbij.

Voor mensen die zorg nodig hebben is het van wezenlijk belang dat die adequaat geholpen worden. Mensen die zorg nodig hebben zitten niet te wachten op zorgverleners die een heleboel schrijfwerk moeten verrichten en een heel boekwerk moeten doornemen. Zij willen handjes die verlichting brengen en dat er nog wat persoonlijke aandacht kan zijn. Dat is waar het om draait en geen "papieren tijger".

Kortom , werk aan de winkel en stem !!