Elly Scheepers-Dings

Ik ben Elly Scheepers-Dings, een geboren en getogen Nederweertse. Ik woon al bijna 45 jaar op de Kraan in het mooi buurtschap Schoor, samen met mijn man Frenk.  Ik ben moeder van twee volwassen kinderen en inmiddels oma van twee kleinkinderen. In het dagelijks leven ben ik nog parttime werkzaam in mijn eigen praktijk als logopedist en dyslexiebehandelaar. Deze specialistische vakgebieden zijn voortdurend in ontwikkeling en vragen de nodige bij- en nascholing.

 Vanaf 1994 zit ik voor de VVD in de gemeenteraad, waarvan alweer ruim 14 jaar als fractievoorzitter. Mijn specialiteiten zijn daardoor allround geworden, maar mijn politieke hart ligt vooral bij zaken, die dicht bij de burger liggen. Met name alles wat met jeugd, ouderen, zorgbehoevenden en gehandicaptenzorg, alsmede onderwijs te maken heeft. Verder vind ik het heel belangrijk, dat ook het buitengebied voorzien wordt van glasvezel. Daarvoor heb ik mij al zo’n vijf jaar voor 100% voor ingezet en dat gaat binnenkort dan ook gebeuren. Het initiatief en de mening van de burger staan bij mij hoog in het vaandel. Als echte volksvertegenwoordigster houd ik van een open en eerlijke discussie op een voor iedereen duidelijke en begrijpelijke manier.

 Ik ben in het verleden 14 jaar voorzitter geweest van Peuterspeelzaal Klein Duimpje in Nederweert-Eind, meer dan 15 jaar collectrice voor Jantje Beton en jaren vrijwilliger bij het gehandicapten zwemmen in zwembad Merenveld, Gymnastiekvereniging Wilskracht, zwem- en poloclub ZPC en mantelzorger in het ouderencentrum. Ik ben lid van logopediekring ”Van Horneland”, dyslexiekring “Nederweert” en nog redactielid van het Buurtblaedje van Schoor, Roeven en Kraan. Naast mijn baan, mijn werk als raadslid en fractievoorzitter, lees ik natuurlijk veel vakliteratuur, maar heb ik ook nog tijd om  te lezen, tuinieren en te sporten.